Reviews Makelaardij van de laar

Amber van de Laar

9 november 2023

Een duurzame toekomst: nieuwe kansen in 2024 voor groener wonen

Ben je klaar voor een verandering in 2024 die niet alleen jouw huis, maar ook onze planeet groener kan maken? De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat er vanaf 1 januari 2024 extra mogelijkheden komen om jouw huis duurzamer te maken, met speciale voordelen voor alleenstaanden en studenten.

Een groene revolutie: meer hypotheekruimte voor verduurzaming

De kern van deze ontwikkeling is de introductie van extra hypotheekruimte voor het verduurzamen van jouw eigen woning. Of je nu eigenaar bent van een huis of overweegt er een te kopen, deze financiële impuls opent de deur naar groenere en energie-efficiëntere woonomstandigheden. Vanaf 1 januari 2024 kun je meer lenen om investeringen te doen die bijdragen aan het verminderen van jouw ecologische voetafdruk, zoals betere isolatie, zonnepanelen of andere duurzame upgrades.

Alleenstaanden en studenten in de spotlight: extra kansen voor jou

Wat deze regeling echt bijzonder maakt, is de gerichte ondersteuning voor alleenstaanden en studenten. Deze groepen krijgen extra kansen om hun woningen te verduurzamen. Of je nu een alleenstaande ouder bent, een alleenstaande professional of een student die zijn eerste woning betrekt, deze maatregel is ontworpen met jou in gedachten. Het doel is om duurzaam wonen toegankelijker te maken voor iedereen, ongeacht jouw levenssituatie.

Waarom deze duurzame stappen zetten?

Deze beweging naar duurzaamheid komt niet uit de lucht vallen. De overheid erkent het groeiende belang van milieubewustzijn en de noodzaak om onze manier van leven te veranderen ten behoeve van onze planeet. Door financiële ondersteuning te bieden, moedigt de overheid huiseigenaren aan om groene keuzes te maken en draagt zo bij aan bredere milieudoelstellingen.

Hoe jij kunt profiteren: maak jouw huis groen in 2024

De weg naar een groener huis en een duurzamere levensstijl begint met de mogelijkheid om meer te lenen voor duurzame veranderingen. Of je nu droomt van een energiezuinige woning, een groene tuin of andere milieuvriendelijke upgrades, 2024 biedt nieuwe kansen. Meer informatie en details kun je vinden op de website van de Rijksoverheid.

Vragen over dit onderwerp? Whatsapp met ons op 0413-472118

Wellicht ook
interessant voor jou?

BlogOok interessant
27 mei 2021

Nieuwbouw gekocht, Wanneer zet je je eigen woning te koop?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Wanneer zet ik mijn huis te koop nadat ik een nieuwbouwhuis heb gekocht? Dit is een vraag met voor veel mensen een moeilijk antwoord. De kans dat je een keertje…
Ook interessant
10 maart 2021

Hoe zit het met jouw thuiswerkplek?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Sinds Corona om de hoek is komen kijken, is 5 dagen in de week op kantoor werken niet meer de norm. Hierdoor krijgen mensen ook verschillende behoeftes. Je hoort verschillende…
BlogOok interessant
14 maart 2023

Eerst verkopen of toch kopen?

JTVCYXV0ZXVyJTVEJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1ibG9nLWl0ZW0lMjIlM0UlMEElM0NwJTIwY2xhc3MlM0QlMjJzaGFyZS1sYWJlbCUyMiUzRURlZWwlMjBhcnRpa2VsJTNBJTNDJTJGcCUzRSUwQSUzQ2RpdiUyMGNsYXNzJTNEJTIyc2hhcmUtaWNvbnMlMjIlM0UlMEElMjAlMjAlMjAlNUJzc2JhLWJ1dHRvbnMlNUQlMEElM0MlMkZkaXYlM0UlMEElM0MlMkZkaXYlM0U=Eigenlijk is er geen goed of fout in dit onderwerp, wat je ook beslist het hangt af van de markt op dat moment, maar ook je persoonlijke situatie. Het belangrijkst…